Betűméret
  • A
  • A
  • A
Pályázat kódszám: KEHOP-5.2.13-19-2019-00036
Pályázat címe: A Gál Ferenc Egyetem szarvasi épületének energetikai korszerűsítése
Támogató: Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága
Kedvezményezett: Gál Ferenc Egyetem
Megvalósítási időszak: 2020.09.11-2021.09.11.
Támogatás összege: 153 304 254 Ft
Megvalósítási helyszín: 5540 Szarvas, Szabadság út 4. (2043 hrsz.)

Támogatási intenzitás: 100%

A MEGVALÓSULÓ, TÁMOGATOTT TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA:

A projekt keretein belül a Magyar Állam tulajdonában (tulajdonosi joggyakorló a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.) és a Gál Ferenc Egyetem vagyonkezelésében lévő szarvasi épület fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásának csökkentése valósul meg, mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető a diákok, munkatársak számára. A megvalósuló épület felújítása, energetikai korszerűsítése  nem engedélyköteles tevékenység. Az épület szerkezetét tekintve hőtechnikai szempontból elavultnak tekinthető, mivel hőszigeteléssel nincs ellátva, így energiahatékonysága alacsonynak minősül. A felújítás során a padlásfödém hőszigetelését és a nyílászárók cseréjét végzik el, csökkentve az épület hőveszteségét.
Az épület energiahatékonyságot javító felújításához az alábbi munkarészek elvégzése történik meg:
1.    Az épület padlásfödémének hőszigetelése.
A padlásfödémet felülre kerülő hőszigeteléssel szigeteljük.
2.    Az épület külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje.
Az épületen a fűtött helyiségek külső nyílászáróinak cseréje történik meg. Az épületen jelenleg található fa szerkezetű elavult nyílászárókat modern, jó hőszigetelő képességű fa nyílászárókra cseréljük.
3.  Napelemes rendszer telepítése, 91 darab napelemes panellel.
4.    A gépészeti elemek szabályozhatóságának javítása érdekében termosztatikus szelepeket helyezünk el a meglévő jó állapotú radiátorokra, valamint új vezérelhető szivattyúkat helyezünk bele a hőközpontba.

Sajtóközlemény

Széchenyi Pályázat