Nyelvtanulás, nyelvvizsgák

Nyelvvizsgák a Gál Ferenc Egyetemen

Idegennyelvi kritérium követelmény tantárgy tanulás a Gál Ferenc Egyetemen

A Gál Ferenc Egyetem Idegen Nyelvi Lektorátust működtet, ahol kritérium tantárgyként az angol, német és olasz nyelv ingyenes tanulását biztosítja az alap- és osztatlan mesterképzési szakok nappali tagozatos, nyelvvizsgával még nem rendelkező hallgatói számára.

Tovább

Theolingua nyelvvizsga

Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ kihelyezett vizsgahelyként ismerte el a Gál Ferenc Egyetemet. Az intézményben a Károli Gáspár Református Egyetemen kifejlesztett Theolingua nyelvvizsgát lehet letenni angol, német és olasz nyelvből.

Tovább

Elte Origó Nyelvi Centrum Vizsgahely

Általános információk

Az Origó államilag elismert, kétnyelvű vizsgarendszer, amely a felvételi eljárásban többletpontot ér, Magyarországon mindenütt elfogadott, diplomakiváltáshoz és munkavállaláshoz egyaránt megfelelő. Vizsgarendszerének vizsgahely-hálózatában több mint 60 helyen szerezhető nyelvvizsga-bizonyítvány. Egyedülálló módon mind a 12 hónapban, hazánkban a legtöbb idegen nyelvből kínál vizsgalehetőséget. Az Origó vizsgarendszer megbízhatóságának, a vizsgaalkalmak gyakoriságának köszönhetően a cég 2015-ben visszaszerezte piacvezető szerepét.

Az ország legrégebbi és legnagyobb nyelvtudás-mérési tapasztalattal rendelkező intézményeként küldetésének tekinti a hiteles nyelvtudás-mérés értékeinek megőrzését. Stratégiai célkitűzése, hogy vizsgaközpontként megőrizze piacvezető pozícióját, valamint folyamatosan megújulva, innovatív módszerek kifejlesztésével szolgálja vizsgázóit.

www.onyc.hu

A békéscsabai campuson működő nyelvvizsgahely hallgatóink és külső nyelvvizsgázók általános nyelvvizsgaigényét segíti elő, az alábbiak szerint: Origó (www.onyc.hu) általános alap, közép és felsőfokú nyelvvizsgákat szervez és bonyolít angol, német nyelvből.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy az Origó nyelvvizsgára kizárólag csak online lehet jelentkezni a www.onyc.hu internetes oldalon!

Az Origó államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványok átvételének időpontjait az Origó elektronikus rendszerében követhetik a vizsgázók: Belépés a vizsgafiókba bejelentkezve. (www.onyc.hu)

Elérhetőségek:

Dr. Máthé Ilona főiskolai docens, lektorátusvezető, vizsgahely-vezető
GFE Gazdasági Kar Idegennyelvi Lektorátus
5600 Békéscsaba, Bajza u. 33. Régi Épület I. emelet 134. sz. iroda
Telefon: 66/887-166
E-mail: mathe.ilona[kukac]gfe.hu

Vandlik Jánosné, vizsgaszervező
GFE Gazdasági Kar Tanulmányi Osztály
5600 Békéscsaba, Bajza u. 33. Új Épület földszint 2. sz. számú iroda
Telefon: (66) 887-156, 66/887-150/706
E-mail: nyelvvizsga[kukac]gfe.hu

Ügyfélfogadási időpontok:

Hétfőtől csütörtökig: 8-1200 – 13-1600
Pénteken 800-1300

(Tájékoztatásul: Vizsganapokon csak a vizsgákon megjelentek részére történő igazolások kiadására van lehetőség, ezért kérjük, erre vonatkozó igényüket a vizsgaszervezőnek előre jelezni szíveskedjenek.)

Bizonyítvány átvételi időpontjainkat hetente frissítjük, amelyet a személyes fiókba belépéssel láthatnak.

Theolingua nyelvvizsga

ÜDVÖZÖLJÜK A NYELVVIZSGÁRA KÉSZÜLŐKET!

A Gál Ferenc Egyetemen Szegeden letehető Theolingua akkreditált nyelvvizsgáról, valamint az arra három városban is felkészítő nyelvtanfolyamról kívánjuk tájékoztatni mindazokat, akik középiskolásként vagy egyetemistaként, illetve munkájukhoz tartozóan nyelvvizsgára készülnek angol, német és olasz nyelvből.

A Theolingua egyházi szaknyelvi anyaggal bővített kétnyelvű, háromfokozatú nyelvvizsga B1, B2 és C1 szinteken. A Theolingua nyelvvizsga sajátossága, hogy az írásbelin alapfokon nem kell fordítani, és nincs teszt sem, de van olvasott szöveg értése magyar nyelvű feladatlappal, továbbá idegen nyelvű szöveg összefoglalása magyarul, valamint levélírási feladat egy köznapi kommunikációs helyzetről. Középfokon az olvasott szöveg értésén túl már van fordítás magyarra, de magyarról nem kell fordítani, hanem össze kell foglalni az adott nyelven, végül kisebb fogalmazást is kell írni. Felsőfokon van teszt, fordítási-, illetve szövegösszefoglalási feladatok, valamint egy esszé jellegű szöveget kell alkotni. Nyelvtani teszt nincs, a nyelvhelyességet a szövegösszefoglalási és a fogalmazási feladatban értékelik. Egy korábban letett nyelvi részvizsga párosítható a Theolingua megfelelő részével, így együtt C típusú nyelvvizsgának feleltethetők meg.

Legközelebb november 14-én lesz Theolingua nyelvvizsga Szegeden, amire a GFE három városban is indít B2 szintű intenzív felkészítő nyelvtanfolyamokat munkanapokon délutáni és kora esti időpontokban: a Teológiai Karon (Szeged, Dóm tér 6.), a Gazdasági Karon (Békéscsaba, Bajza u. 33.) és a Pedagógiai Karon (Szarvas, Szabadság út 4.). A tanfolyami alkalmak kontaktóraként kerülnek meghirdetésre, melyeket szükség esetén online konzultációval helyettesíthetünk. 

Az őszi Theolingua nyelvvizsga időpontja: 2020. november 14. A vizsgára való jelentkezés és befizetés határideje: 2020. október 16.

A Theolingua Nyelvvizsga Központ folyamatosan fogadja a nyelvvizsga jelentkezéséket online felületén: http://www.theolingua.hu/jelentkezes.php

A Theolingua nyelvvizsga felkészítő tanfolyam várhatóan a szeptember 14-i héten indul. A tanfolyamra szeptember 7-ig lehet jelentkezni online. 

A  tanfolyamra az alábbi linkre kattintva tud jelentkezni: https://forms.gle/rdTsvcdsaZUUdNpx9

Várjuk a nyelvvizsgára és a tanfolyamra jelentkezőket!

Nyelvvizsgakövetelmények diploma kiadásához

Tanulmányaikat 2017/18-as tanév előtt megkezdett hallgatók részére az oklevél kiállításához szükséges nyelvi követelményeket az alábbi OM rendelet tartalmazza szakonként: a 15/2006. (IV. 3.) OM rendelet az alap- és mesterképzési szakok képzési és kimeneti követelményeiről

Az OM rendeletet az alábbi linken érheti el.

Tanulmányaikat 2017/18-as tanévben (vagy ezt követően) megkezdett hallgatók részére az oklevél kiállításához szükséges nyelvi követelményeket az alábbi EMMI rendelet tartalmazza: 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet a felsőoktatási szakképzések, az alap- és mesterképzések képzési és kimeneti követelményeiről, valamint a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes tanárszakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló 8/2013. (I. 30.) EMMI rendelet módosításáról

Az EMMI rendeletet az alábbi linken érheti el.

Ingyenes nyelvvizsga - Hasznos tudnivalók