Nyelvtanulás, nyelvvizsgák

Nyelvvizsgák a Gál Ferenc Egyetemen

Szakmai idegen nyelv a Gál Ferenc Egyetemen

A Gál Ferenc Egyetem Idegen Nyelvi Lektorátust működtet. Az Egyetem Karain ingyenes idegen nyelv oktatás biztosított a hallgatók számára.

Tovább

Theolingua nyelvvizsga

Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ kihelyezett vizsgahelyként ismerte el a Gál Ferenc Egyetemet. Az intézményben a Károli Gáspár Református Egyetemen kifejlesztett Theolingua nyelvvizsgát lehet letenni angol, német és olasz nyelvből.

Tovább

Elte Origó Nyelvi Centrum Vizsgahely


Origó Nyelvi Centrum logó

Általános információk

Az Origó államilag elismert kétnyelvű vizsgarendszer, amely Magyarországon mindenütt elfogadott. Vizsgarendszerének vizsgahely-hálózatában több mint 60 helyen szerezhető nyelvvizsga-bizonyítvány. Egyedülálló módon mind a 12 hónapban, hazánkban a legtöbb idegen nyelvből kínál vizsgalehetőséget. Az Origó vizsgarendszer megbízhatóságának köszönhetően évek óta piacvezető hazánkban.

További információ: www.onyc.hu

Elérhetőségek:

Dr. Máthé Ilona főiskolai docens, lektorátusvezető, vizsgahely-vezető
GFE Gazdasági Kar Idegennyelvi Lektorátus
5600 Békéscsaba, Bajza u. 33. Régi Épület I. emelet 134. sz. iroda
Telefon: 66/887-166
E-mail: mathe.ilona[kukac]gfe.hu

Vandlik Jánosné, vizsgaszervező
GFE Gazdasági Kar Tanulmányi Osztály
5600 Békéscsaba, Bajza u. 33. Új Épület földszint 2. sz. számú iroda
Telefon: (66) 887-156, 66/887-150/706
E-mail: nyelvvizsga[kukac]gfe.hu

Ügyfélfogadási időpontok:

Hétfőtől csütörtökig: 8-1200 – 13-1600
Pénteken 800-1300

(Tájékoztatásul: Vizsganapokon csak a vizsgákon megjelentek részére történő igazolások kiadására van lehetőség, ezért kérjük, erre vonatkozó igényüket a vizsgaszervezőnek előre jelezni szíveskedjenek.)

Bizonyítvány átvételi időpontjainkat hetente frissítjük, amelyet a személyes fiókba belépéssel láthatnak.

Origó Nyelvi Centrum logó

Theolingua nyelvvizsga

Nyelvvizsgára vár
a Gál Ferenc Egyetem!

Jelentkezz hozzánk március 23-i nyelvvizsgára!

Mi a jövődre készítünk fel, diplomáink a világra nyitnak!

A Gál Ferenc Egyetemen Szegeden lehet letenni angol, olasz és német nyelvből a Theolingua akkreditált nyelvvizsgát. A 2024. tavaszi vizsgaidőszakban ideiglenesen Szegeden nem hirdetünk német nyelvből szóbeli vizsgát, így aki német szóbeli vizsgára jelentkezne, az Budapesten, vagy olyan vizsgahelyeken tud majd vizsgázni, ahol német nyelvből is hirdetnek szóbeli vizsgát.

Mi a Theolingua előnye?

A Theolingua egyházi szaknyelvi anyaggal bővített kétnyelvű, háromfokozatú nyelvvizsga B1, B2 és C1 szinteken.

  • A Theolingua nyelvvizsga sajátossága, hogy az írásbelin alapfokon nem kell fordítani, és nincs teszt sem, de van olvasott szöveg értése magyar nyelvű feladatlappal, továbbá idegen nyelvű szöveg összefoglalása magyarul, valamint levélírási feladat egy köznapi kommunikációs helyzetről.
  • Középfokon az olvasott szöveg értésén túl már van fordítás magyarra, de magyarról nem kell fordítani, hanem össze kell foglalni az adott nyelven, végül kisebb fogalmazást is kell írni.
  • Felsőfokon van teszt, fordítási-, illetve szövegösszefoglalási feladatok, valamint egy esszé jellegű szöveget kell alkotni. Nyelvtani teszt nincs, a nyelvhelyességet a szövegösszefoglalási és a fogalmazási feladatban értékelik.
  • Egy korábban letett nyelvi részvizsga párosítható a Theolingua megfelelő részével, így együtt C típusú nyelvvizsgának feleltethetők meg.

Mikor és hol lesz a Theolingua nyelvvizsga?

Legközelebb 2024.03.23-án Szegeden lesz Theolingua nyelvvizsga angol, olasz és német (csak írásbeli) nyelvből. A szóbeli vizsgák nem feltétlenül a vizsga napján kerülnek megszervezésre, előfordulhat, hogy 1-2 héten belül, az írásbelit követően vannak.

Jelentkezni a Theolingua Nyelvvizsga Központ online felületén lehet. Határidő: 2024.02.23.

A nyelvvizsgára történő felkészítést segíti, hogy megjelentek a Vizsgaközpont új nyelvvizsgaelőkészítő könyvei, melyek elérhetőek a legnagyobb könyvesboltokban, és a Károli Gáspár Református Egyetem könyvesboltjában (Horánszky utca 26.), illetve online is. A gyakorlókönyvek már a Gál Ferenc Egyetem Teológiai Kar Könyvtárában is elérhetőek: Gyakorlókönyv Theolingua Nyelvvizsgához AngolNémetOlasz

Várjuk jelentkezésed a nyelvvizsgára!

 

Theolingua nyelvvizsgára felkészítő tanfolyam (30 óra)

Theolingua B2 nyelvvizsgára felkészítő képzés (30 óra)

Theolingua nyelvvizsga felkészítő tanfolyam képzési tájékoztatója

Felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: B/2021/000499
A tanfolyam időtartama: 30 óra

A tanfolyamot három képzési helyen, a GFE alábbi karain hirdetjük meg:
Szeged: GFE Teológiai Kar (6720 Szeged, Dóm tér 6.)
Békéscsaba: GFE Gazdasági Kar (5600 Békéscsaba, Bajza u. 33.)
Szarvas: GFE Pedagógiai Kar (5540 Szarvas, Szabadság út 4.)

Választható nyelvek: angol, német olasz

A tanfolyam díja: 29.000 Ft

A tanfolyami díj befizetésével (fizetési mód, fizetési határidő) kapcsolatban a csoport indulása esetén hivatalos értesítést küldünk a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.

Fontos!: A tanfolyami 30 óra nem ad lehetőséget az általános nyelvtani tudás elsajátításra, már meglévő idegennyelv tudásra épít. A tanfolyam során célirányosan a Theolingua B2 szaknyelvi nyelvvizsgára való felkészítés történik (írásbeli-, audi- és szóbeli vizsgatevékenységekre). A Theolingua államilag elismert, háromfokozatú, kétnyelvű egyházi szaknyelvi vizsga. További információ a nyelvvizsgáról: Theolingua

Következő, GFE-n tartandó tanfolyam indulásáról honlapunkon adunk tájékoztatást. A tanfolyammal kapcsolatos bővebb információ a theolingua@gfe.hu e-mail címen kérhető.

A Theolingua Vizsgaközpont az alábbiak szerint 2024. őszén 30 órás online felkészítő tanfolyamokat indít, amelyhez bárki csatlakozhat.

A Theolingua Vizsgaközpont tavaszi online nyelvvizsgaelőkészítő tanfolyamainak kezdési időpontjai:
angol: 2024. február 5. hétfő, 16:30
német: 2024. január 19. péntek, 17:30

A csoportok minimum 8 fővel indulnak.

Az angol felkészítő iránt érdeklődni és jelentkezni a birta.katalin@kre.hu e-mail címen tudnak.

német felkészítő iránt érdeklődni és jelentkezni a szelenyi.judit@kre.hu e-mail címen tudnak.

Az olasz nyelvvizsga felkészítő iránt érdeklődni és jelentkezni a hajnoczi.kristof@kre.hu e-mail címen tudnak.

A Vizsgaközpont által indított felkészítő ára és további információk a központi honlapon érhetőek el. Jelentkezni a Kollégák fentebb megadott email címén lehet, illetve a felkészítővel kapcsolatos további kérdésekkel szintén őket lehet keresni.

Nyelvvizsgakövetelmények diploma kiadásához

Tanulmányaikat 2017/18-as tanév előtt megkezdett hallgatók részére az oklevél kiállításához szükséges nyelvi követelményeket az alábbi OM rendelet tartalmazza szakonként: a 15/2006. (IV. 3.) OM rendelet az alap- és mesterképzési szakok képzési és kimeneti követelményeiről

Az OM rendeletet az alábbi linken érheti el.

Tanulmányaikat 2017/18-as tanévben (vagy ezt követően) megkezdett hallgatók részére az oklevél kiállításához szükséges nyelvi követelményeket az alábbi EMMI rendelet tartalmazza: 18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet a felsőoktatási szakképzések, az alap- és mesterképzések képzési és kimeneti követelményeiről, valamint a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes tanárszakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló 8/2013. (I. 30.) EMMI rendelet módosításáról

Az EMMI rendeletet az alábbi linken érheti el.

Ingyenes nyelvvizsga - Hasznos tudnivalók

Alapvető infók az „ingyenes nyelvvizsgáról”, a nyelvvizsgadíj-visszatérítésről elérhetőek a következő linken.

503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet az első sikeres nyelvvizsga és az első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjához nyújtott támogatásról.